Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck richt zich op het verbeteren van individuele houdings- en bewegingsmogelijkheden met als doel het verhelpen of voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat.

De eerste stappen in de behandeling zijn een intake gesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar uw klachten vandaan komen. Wat zijn uw dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt pijn? Samen kijkt u via spiegels naar uw houdingen en bewegingen. De oefentherapeut Mensendieck geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en uw klachten.
 De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en uw manier van bewegen en u leert hier veranderingen in aan te brengen. Daarnaast krijgt u oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen, om bepaalde spieren te versterken of te rekken, om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren of om de coördinatie te verbeteren. Deze oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk)situatie.

Is er sprake van blijvende pathologie, dan leert u zo om te gaan met de klachten dat het functioneren in het dagelijks leven wordt geoptimaliseerd.

De kracht van oefentherapie Mensendieck is dat u inzicht krijgt in het ontstaan van uw klachten en dat u deze klachten zelf leert verhelpen en voorkomen.